sunnuntai 8. marraskuuta 2009

Pentutokoa / hakutreenit Varikolla

Kävimme tänään uuden pentutoko-kurssin ekalla tunnilla. Ohjaaja katsoi, missä koulutusvaiheessa kukin on menossa ja saatiin kotiläksyjä sen pohjalta.

Maunon kanssa saatiin tehtäväksi harjoitella seuraamisen lähtöjä. Eli ihan vaan astua vasemmalla jalalla tipuaskel eteenpäin ja heti kun koira lähtee mukaan niin palkata. Toinen vinkki seuraamista koskien, on hyvä palkata yhdestä seuraamisrupeamasta (esim. 4 metriä seuraamista) ja pitää pikku huili leikkimällä tai kävelemällä ympyrä. Ja vasta sitten jatketaan seuraamista, tavallaan uutena tehtävänä. Tämä ratkaisee sen pulman, että palkatessa koira pysähtyy ja vähän lopahtaa.

Toinen kotitehtävä on harjoitella maassa paikallaanoloa. Tämäkin tulee tarpeeseen, Mauno menee kyllä vauhdilla maahan muttei tahdo pysyä maassa vaan tykkää ponkaista ylös. Kaikenkaikkiaan kurssi vaikutti mukavalta, meitä on 6 koirakkoa mukana (tosin nyt paikalla oli vaan 3) ja 2 vetäjää. Vetäjillä on hyviä vinkkejä, just sellaisia mitä ei itse hoksaa.

Pienen kotona koetun välikuoleman (puolin ja toisin) jälkeen suuntasimme Kian nokan kohti Kiimigin varikkoa. Mielenkiinnolla lähdin treeneihin, Mauno ei ole ennen varikon tyyppisessä paikassa käynyt.

Mauno sai treenit ensimmäisenä. Kolme maalia herkkupurkkeineen meni piiloon. Ensimmäinen maali oli kahden jalkapallomaalin välissä. Mauno ei ilmeisesti nähnyt maalihenkilöä, mutta haistoi kyllä verkon läpi. Hetken se yritti 'takaovesta' sisälle mutta kiersi sitten sivulle ja pujahti maalin viereen istumaan. Rohkea suoritus! Toinen maali oli puisessa 'kopissa', jossa yksi seinä auki. Jälleen Mauno istui nätisti maalilla ja söi herkut pois. Kolmas oli betonisten renkaiden lomassa. Kaikki maalit löytyivät suhteellisen helposti ja työskentelyinto oli erittäin hyvä. Treenien päätteeksi annoin yhdelle henkilölle vielä purkin jossa oli jauhettua lohta. Ajattelin vaan, että Mauno saisi loppupalkan 'vieraalta' henkilöltä eikä siinä sen kummenpaa. Mutta mutta, Maunopa alkoikin haukkua! Komeita haukahduksia tulikin, hieno homma!! :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti