torstai 5. marraskuuta 2009

3. jälki / esineitä

Hektisen eilisen vuoksi päätin viettää tänään aamupäivän kotona puuhastellen koiramaisia juttuja Maunon kanssa. Kävin tekemässä lähi'metsään' (jonkin sortin vanhaa 'rakennusmaata' jossa kuivaa kasvustoa) lyhyen jäljen. Merkkasin jäljen lihapullilla ja loppuun laitoin rasiaan samaisia pulleroita. Rasian viereen heitin myös yhden namin. Peittelin rasiaa hieman lehdillä, jottei punainen kansi paistaisi aivan silmiin. Tuulenvire oli heikohkoa, ja pyrin tekemään jäljen myötätuuleen.

Samalla reissulla nakkelin pihanurmikolle esineitä (hanska, aurinkolasit, hiuspompula, jumppakuminauha).

Odottelin jäljen vanhentumista noin kymmenisen minuuttia minkä jälkeen lähdimme ulos. Kaarsimme ensin esineiden luo. Mauno ei hoksannut esineitä yhtä hyvin kuin eilen, liekkö syynä se, että esineet olivat hieman korkeammassa nurmikossa talon seinustalla. Pienen odottelun jälkeen se kuitenkin hoksasi pari esinettä joista kehuin kovasti. Loput esineet noukin maasta itse. Ehkä hiuspompula ja aurinkolasit on vielä vähän turhan vaikeita esineitä. Tosin eipä tuo haitta vaikka meneekin ohi huomaamatta.

Esineistä selvittyämme lähdimme kohti jälkeä. Toin Maunon viistosti jäljen alkuun ja se lähti kulkemaan hyvin määrätietoisesti sitä pitkin. En nähnyt sen syövän yhtäkään jäljellä ollutta lihapullaa, kiire oli loppupäähän.. Mutta yllättävän tarkkaa työtä se teki, jäljessä oli jopa pikku mutka jonka se työsti hienosti. Loppupurkilla oli kyllä tyytyväinen koira kun lihapullaa tuli suun täydeltä. :)

Ensi kerralla voisi ottaa parikin 'loppu'purkkia, jotta jäljen pää ei tulisi niin ehdottoman ainoaksi tavoitteeksi. Mietin, että voisihan purkin päälle vaikka heittää jonkin esineen ikäänkuin peitoksi, niin tulisi samalla esinetreeniä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti