perjantai 4. kesäkuuta 2010

Toko

Maanantaina treenattiin taas tokoa viikkoryhmässä. Sää oli puolipilvinen ja melko lämmin.

Koska ryhmämme on 'tavoitteelliset'-niminen, jokainen treenaa sitä mitä kulloinkin haluaa. Aluksi otettiin kuitenkin yhteinen paikalla makuu, eli koirat riviin makaamaan ja omistajat menivät jonkun matkan päähän, koirasta riippuen. Ohjaajat ottivat aikaa, 1 tai 2 minuuttia oli tavoitteena. Maunolle otin tavoitteeksi tuon 1 minuuttia. Melkein heti kun olin poistunut noin parin metrin päähän, Mauno nousi ylös ja alkoi nuuskuttelmaan maata. Kävin laittamassa sen uudelleen maahan ja menin jälleen parin metrin päähän. Nyt Maunokin näytti 'heräävän', että ai jaa, tääkö on joku juttu nyt?! :) Hienosti makasi paikoillaan minuuttiin asti.

Harjoittelimme ryhmässä myös koiran pysäyttämistä seisomaan. Liikehän kuuluu vasta ylempiin seuraamisliikkeisiin, mutta hyvähän sitäkin on alkaa treenata jo pikkuhiljaa. Kuljeskeltiin koiran kanssa ympäri kenttää, ja välillä heitettiin lelu itsestä poispäin, niin että koira vaihtoi nopeasti suuntaa. Tätä kutsutaan takapalkkaukseksi, itselleni täysin uusi juttu. Hyvin näytti kuitenkin toimivan, Maunon mielenkiinto pysyi hyvin yllä kun välillä rukkanen lensi taaksepäin. Tarkoitus on siis, että koira saataisiin ajattelemaan taaksepäin menoa, jolloin myöhemmin opittava liikkeestä pysähtyminen helpottuu, kun koiran ajatukset ovat siellä takana. Koirapsykologiaa... :)

Lopuksi otin vielä seuraamisia muutamilla käännöksillä. Tämä tahtoo olla Maunolle aika tylsää hommaa ja sainkin vinkin ettei ehkä kannata tahkota kovin paljon tätä seuraamista, vähemmälläkin harjoittelulla voi saada tuloksia aikaan.

Täytyy vielä kirjata muistiin, että Maunoa voi palkata tokossa myös leikkimisellä. Se tuntui oppivan kunnollisen vetoleikin talven valkkaritreeneissä muita koiria seuraamalla. :)

Linkki toko-kokeiden sisältöihin:
http://www.kennelliitto.fi/FI/toiminta/kokeet/toko/Tokonluokat.htm

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti