perjantai 21. toukokuuta 2010

Agiliitoa, 2. tunti

Tänään käytiin OKK:n toisissa agi-treeneissä Haukkukeitaalla. Sää oli tosi mukava, n. +20 ja aurinkoista, ei siis liian kuuma Maunollekaan. Ennen treenejä käytiin lenkki Haukkiksen niityllä, pidin Maunoa irti ja se spurttaili menemään tosi innoissaan. Uskalsin pitää sen irti, vaikka vastaan tuli toinen koira. Välimatkaa meillä oli kuitenkin viitisenkymmentä metriä, eikä Mauno kiinnittänyt mitään huomiota koiraan. Pusikon hajut veivät voiton.

Treeneissä harjoitelttin koiran eteen lähettämistä. Rakensimme ympyrän muotoisen radan, jossa oli 2 hyppyä, pituushyppy, hyppy, suora putki, 2 hyppyä, käyrä putki, muuri ja hyppy. Ennen koko radan menoa otettiin hyppy, putki ja hyppy -suora namikupilla, eli nami vietiin koiran nähden viimeisen esteen taakse, jolloin koiralla oli kiire suorittaa esteet päästäkseen namille. Oli melko varma, että Mauno väistäisi ainaki putken, mutta mitä vielä! Kaikki esteet meni tosi hienosti ja sitten namit syömään. Koko rata meni muuten hyvin, mutta ohjaukseni puutteellisuudesta johtuen Mauno kiersi pari hyppyä. Vauhtia löytyi niin paljon, että harkitsen vakavasti juoksuharrastuksen elvyttämistä.. :D

Oman vuoron jälkeen odoteltiin muiden mennessä rataa. Kävelin Maunon kanssa kentän vieressä ja sen ollessa rauhallisen oloinen päästin sen irti. Hienosti Mauno pysyikin lähellä, vaikka lähettyvillä oli paljon muita koiria. Haaveissa olisi, että Maunoa voisi pitää irti monissa paikoissa.

Treenien jälkeen käytiin vielä Tiinan ja Demin kanssa samaisella niityllä juoksuttaan koiria. Muutama viikko olikin vierähtäny viime näkemästä ja vauhtia löytyi molemmista koirista enempi kuin tarpeeksi. Hyppivät toisten selkien yli ja pyörittelivät toisia puolin ja toisin, aikamoista menoa. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti