sunnuntai 25. lokakuuta 2009

Talven ekat jääkiipeilyt


Autossa voi ottaa näin rennosti


Vitsit kun on kivaa!


Jänis?


Kepakkoa välipalaksi


Siellä se isäntä kiipeää


Poseerataan nyt tässä vaikken tätä oikeasti tarvi..KOROUOMA


Teimme
lauantaina päiväreissun Posion Korouomaan. Miehet pakkasivat mukaan jääkiipeilykamppeet minun ja Maunon tyytyessä retkeilyvarustukseen (joistä minä unohdin yhden tärkeimmän, eli untuvatakin).

Talvella putouksille pääsee hyvin tallottua polkua pitkin, nyt polku oli tehtävä itse. Mauno paineli suuren matkaa ensimmäisenä, polunavaajana. Tuleva valjakon johtokoira? Muutenkin lumessa eteneminen näytti sujuvan helposti, ja ennenkaikkea mukavasti. Hymy oli leveä, kun sai ensimmäistä kertaa painella irti kunnon hangessa. Polku tai oikeammin sen alku oli paikoittain vaikeakulkuinen ylittäen suuria kivilohkareita ja hipoen laakson jokea. Mauno onneksi suostui nostettavaksi pahimpien paikkojen yli. Ja mukava havaita että harkintaa ja järkeäkin löytyy pienestä päästä, ettei hyppinyt kivien väliin miten sattuu.

Takaisin autolle kivutessa törmättiin porotokkaan, onneksi Mauno oli kiinni. Porot nimittäin kiinnostaa kovasti.. Kotimatkalla koiraverkon takaa kuului tasainen kuorsaus, päivä taisi olla melko rankka 5-kuukautiselle vaeltajan alulle.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti