keskiviikko 28. lokakuuta 2009

ETSINTÄTREENIT PEUHUSSA (OULUNSALO)

Tällä viikolla treenasimme meille oudossa paikassa, eli lentokentän takamaastoissa Oulunsalossa. Talviaikaan siirtyminen viime viikonloppuna tarkoitti että jo ennen treenien alkua oli pilkkopimeää.. Onneksi maasto osoittautui helppokulkuiseksi kangasmaastoksi, jossa oli mukava kulkea.

Otin Maunolle neljä maalia polun varrelle. Kolme maaleista oli tuulen yläpuolella viimeisen ollessa hieman kinkkisemmin tuulen alapuolella polun toisella puolella. Maunolla oli menohaluja ehkä jopa tavallistakin enemmän, meinasi revetä liitoksistaan kun puin 'treenivaljaita' sen päälle. Ensimmäiset kolme maalia Mauno löysi nopsaan. Neljäs maali tuotti hieman hankaluuksia, näin maalin ja ohjasin Maunoa kiertämään maalin alapuolelle. Ihme kyllä se totteli hyvin ja tuli ihan viereeni odottamaan makupalaa hienosta luoksetulosta. Jätin kuitenkin palkkaamatta (paitsi sanallisesti) ja jatkoimme hommia. Maali löytyikin pian todennäköisesti hajun perusteella, mutta näkölöytökään ei ole poissuljettu.

Loppupalaverissa sain vinkkejä opettaa Mauno jäämään maalin luo pidemmäksi aikaa. Nyt herra lähtee välittömästi etsimään seuraavaa ihmistä kun on saanut minulta palkan maalilla. Varsinkin kun Maunosta on tarkoitus tulla haukkuva, maalilla pysyvä koira, on tämä harjoitus tärkeää. Ensi viikolla Maunolla on pidempi etsintävuoro, pitänee miettiä tarkasti millaiset treenit haluan sitten..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti